40%

Lente Sale

Tijdelijk hoge korting op diverse zilveren sieraden! Kom nu onze lente sale bekijken in ons atelier!

1

Ambachtelijke
Sieraden

Welkom bij Gert Hovius Goudsmeden, waar ambacht en moderne esthetiek samenkomen om uitzonderlijke sieraden te creëren. In ons atelier, gelegen in het hart van Amersfoort, smeden we met passie en precisie aan tijdloze stukken die generaties lang gekoesterd worden.

Elk juweel dat we vervaardigen is het resultaat van professioneel vakmanschap van onze goudsmeden. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak, combineren wij traditionele technieken met innovatieve ontwerpen om unieke stukken te creëren.

Of u nu op zoek bent naar een speciaal geschenk, een unieke verlovingsring, of een persoonlijk sieraad voor uzelf, wij werken nauw samen met u om uw visie tot leven te brengen.

U kunt bij ons terecht voor:

  • advisering over sieraden
  • ontwerp sieraden
  • sieraden aanpassen
  • sieraden repareren & schoonmaken
  • ringen op maat maken
  • sieraden beoordelen

Goud

Roodgouden armband

Edelstenen

Witgouden entourage ring

2

Maatwerk
bij Gert Hovius

Bij Gert Hovius Goudsmeden geloven we dat elk sieraad een persoonlijk verhaal vertelt. Daarom is ons maatwerkproces ontworpen om uw unieke ideeën en dromen om te zetten in werkelijkheid. Met een diepe toewijding aan vakmanschap en detail, creëren we sieraden die niet alleen prachtig zijn, maar ook een weerspiegeling van uw individuele stijl en persoonlijkheid.

Bij Gert Hovius is geen project te groot of te klein. Of u nu droomt van een unieke verlovingsring, een persoonlijk sieraad ter ere van een speciale gelegenheid, of een aangepast erfstuk dat generaties lang wordt doorgegeven, ons team staat klaar om uw droom te realiseren.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw maatwerkavontuur te beginnen. Wij kijken ernaar uit om samen met u een uniek stuk te creëren dat past bij uw persoonlijke wensen.

Collectie

In elke creatie streven we naar een perfecte harmonie tussen vorm, kleur en textuur.
Bij Gert Hovius Goudsmeden werken we graag met onbehandelde edelstenen: van diepe blauwe tinten saffier tot de subtiele schittering van spinel. Elke steen wordt zorgvuldig geselecteerd om zijn bijzondere eigenschappen en natuurlijke schoonheid.

Bezoek ons atelier of bekijk onze online galerij om de reikwijdte van onze collectie
te ervaren en vind het perfecte sieraad dat uw stijl en individualiteit weerspiegelt.

images

Van goudsmid Gert Hovius mag een dag gerust het dubbele aantal uren tellen! ,,Ik heb per dag dertig ideeën en ik kan er maar een paar per week maken.” Hovius is een gepassioneerd mens, een creatieve geest die gevoelens in edelstenen, edelmetaal en vormen weet te vangen. Het leven van Hovius draait al van jongs af aan om het maken. Eerst zag hij zichzelf als beeldhouwer maar het abstractieniveau van de kunstacademie bekoorde hem niet.

,,Ik was te jong, ik had leiding nodig.” Het werd de vakschool in Schoonhoven, daar voelde hij zich wonderwel op zijn plaats. ,,Ik had honger, honger om te leren en die honger werd daar bevredigd.” In Schoonhoven leerde Hovius de technieken om de vormen, in zijn hoofd, te maken. Naast creativiteit speelde ook de commercie al vroeg een rol. Als student verkocht Hovius tijdens popconcerten zelfgemaakte houten oorbellen: ,,Dan had ik vijfentwintig gulden uitgegeven en verdiende er vijftig terug. Dat lijkt mooi, maar mijn tijd rekende ik niet en dat hoefde ook niet. Ik zou die oorbellen toch gemaakt hebben, ik moet maken.”

Nu, vele jaren na Schoonhoven, heeft de inmiddels gerenommeerde goudsmid nog steeds die gedrevenheid. Vijf dagen in de week staat zijn geest in dienst van zijn klanten maar op zijn vrije maandag sluit hij zich op in zijn atelier.

een sieraad moet je met plezier dragen, van moeder op dochter en verder…

,,Dan leef ik me echt uit, ik doe de dingen die ik zelf wil en ben weer even die jonge onderzoeker. Overigens gebruik ik mijn ontdekkingen vaak veel later toch nog wel. Dan moet ik iets voor een klant maken en dan denk ik, wacht eens dat had ik toch al bedacht. Het valt altijd weer op zijn plek.”

In zijn juwelen vangt Hovius een verhaal, soms van vreugde maar vaak van verdriet zoals van een overlevende uit het Jappenkamp, die jarenlang een kristal bewaarde. ,,Een ding van niks maar zijn enige houvast in het kamp. Omdat hij geen bewaarplek had, slikte hij het telkens in. Jaren later mocht ik daar een ring van maken. Dat is bijzonder. Persoonlijke verhalen, die raken me, ik luister en geef er een vorm aan, dat is dankbaar werk.”

De consument geeft zijn euro’s niet meer klakkeloos uit. Hij wil iets speciaals, dat vindt hij hier. En de prijs? Laten we wel zijn, je koopt hier rechtstreeks bij de maker. Eerst het goud en dan de goudsmid, meer schoorstenen hoeven er niet van te roken. Die prijs, is dus niets hoger dan die van het serieproduct. Bovendien heb ik een goede afdeling nazorg, bevalt een sieraad toch niet dan verander ik het. Want een sieraad moet je met plezier dragen van moeder op dochter en verder.”

3

Reparaties

Bij Gert Hovius Goudsmeden begrijpen we de emotionele en materiële waarde van uw sieraden. Daarom bieden we vakkundige reparatie- en restauratiediensten aan om de schoonheid en levensduur van uw kostbare stukken te behouden. Onze toegewijde goudsmeden combineren ambachtelijke vaardigheid met moderne technieken om een scala aan reparaties uit te voeren, van eenvoudige aanpassingen tot complexe restauraties.

Neem contact met ons op voor een consultatie of kom langs in ons atelier voor een persoonlijke beoordeling van uw reparatiebehoeften.

Hoe kunnen we u helpen?

Bij Gert Hovius Goudsmeden zijn we toegewijd aan het bieden van uitzonderlijke service en persoonlijke aandacht voor al uw sieradenbehoeften. Of u nu op zoek bent naar een uniek handgemaakt sieraad, advies nodig hebt over de juiste keuze van een edelsteen, of een erfstuk wilt laten restaureren, ons deskundige team staat klaar om u te helpen.
contact